Tarieven administratiekantoor

Elk bedrijf, groot of klein, zal een administratie moeten bijhouden. Een bedrijfsadministratie geeft het bedrijf inzicht in zaken zoals de omzet, de winst en wat er op de balans staat. Ook wordt de boekhouding gebruikt om aan het einde van het jaar de belastingaangifte op te maken.

Een administratiekantoor kan de administratie uit handen nemen. Administratiekantoren verwerken de administratie van een groot aantal bedrijven, en kunnen dit daardoor vaak efficiënter aanpakken dan een ondernemer. Daarnaast wil je je als ondernemer natuurlijk focussen op jouw bedrijf. Stel je maar eens voor dat je alle tijd die je nu bezig bent aan het inboeken van facturen kunt besteden aan acquisitie of dienstverlening. Waarschijnlijk kun je daar een flinke omzetgroei mee realiseren!

Hoeveel kost het uitbesteden van je boekhouding?

De kosten van het uitbesteden van de boekhouding van je onderneming zijn gebaseerd op een aantal factoren, die je verder in dit artikel kunt lezen. De kosten voor het bijhouden van de administratie voor een kleine eenmanszaak starten bij Maurits Administratie rond de 70 euro per maand (exclusief BTW). Dat is inclusief advies en belastingaangifte.

Hoe veel werk is het voeren van een bedrijfsadministratie?

Om een inschatting te maken van de kosten van het uitbesteden van je boekhouding, zijn er een aantal factoren die meespelen. Hoe complexer de boekhouding – hoe groter het budget waar je rekening mee moet houden. De volgende factoren spelen een rol:

  • Bedrijfsgrootte en aantal boekhoudstukken: grotere bedrijven versturen en ontvangen meer facturen – en hebben natuurlijk meer medewerkers in dienst. De administratie wordt duurder naarmate het aantal boekstukken groeit.
  • Complexiteit: ben jij een ZZP’er die elke maand naar een paar klanten een factuur stuurt, of een groot bedrijf dat producten importeert en exporteert? Zeker wanneer je zakendoet met het buitenland en grote voorraden aanhoudt zal de boekhouding snel complexer (en dus duurder) worden.
  • Aanleveren stukken: wanneer jij je stukken (bijvoorbeeld facturen) regelmatig en in goede staat aanlevert kan de boekhouder deze snel en makkelijk inboeken. Lever je alles net voor de belastingdeadline aan? Dan is het administratiekantoor drukker en kan dit duurder zijn.

Welk administratiekantoor is het goedkoopst?

Boekhouders en administratiekantoren hanteren verschillende tarieven. De hoogste tarieven betaal je bij grotere accountantskantoren en kantoren die grotere familiebedrijven adviseren. Een regionale boekhouder (bijvoorbeeld een administratiekantoor in Limburg) heeft in de meeste gevallen het gunstigste tarief.

Zelf je boekhouding doen goedkoper?

Steeds meer (online) pakketten stellen je in staat zelf je boekhouding te doen. Is dit goedkoper dan een boekhouder? Natuurlijk kun je hiermee kosten besparen, maar je bent nog steeds zelf veel tijd aan je boekhouding kwijt. Daarnaast moet je hier specialistische kennis voor in huis hebben. Omdat een boekhouder de administratie voor heel veel bedrijven doet kan hij zijn processen efficiënt inrichten en kun jij je op je onderneming richten. Administratiekantoor Maurits maakt ondernemen makkelijker!